Дензъл Уошинтън и влакът-стрела не успяха да спрат Брад Пит в американския боксофис

Новата продукция на DreamWorks - "Мегаум" (Megamind) остана начело на американския боксофис за втори пореден уикенд.

Комедията на режисьора Том Макграт за суперзлодей, принуден да се преквалифира в епичен герой, финишира с впечатляващите 30 млн. долара през почивните дни, с което е на път скоро да избие бюджета си от 130 млн.

До момента, от щатските екрани, филмът, звучащ с гласовете на холивудския секссимвол Брад Пит (Brad Pitt), Уил Феръл и Джона Хил и продуциран от Бен Стилър (Ben Stiller) е регистрирал 89, 7 млн., в световен мащаб сумата нараства до 111, 2 млн. (на родните екрани персонажът на Mетро Мен също предизвиква нужното внимание, тъй като звучи с гласа на Калин Врачански).

Петият съвместен проект на Тони Скот (Toni Scott) и Дензъл Уошингтън (Denzel Washington) "Неудържим" (Unstoppable) стартира подобаващо на екран, въпреки факта, че не успя да се пребори за лидерската позиция. Трилърът разказва за железопътен инженер, който обединява усилия с млад кондуктор, за да спре влак, натоварен с възпламеними течности и отровен газ. В каста Дензъл си партнира с младия Крис Пейн и Росарио Доусън, а усилията им са възнаградени с 23,5 млн. в дебютния уикенд на филма на екран.

С едно място спрямо предходното издание пада комедията "Път с предимство" (15,5 млн.), в чийто актьорски състав блести звездата на Робърт Дауни Джуниър (Robert Downey Jr.). Той е в ролята на мъж, който ще става първороден баща и бърза да се прибере от командировка за раждането, но вместо това се забърква в неочаквани приключения с щур безработен актьор. Режисьор на филма е Тод Филипс, а като имаме предвид, че това е човекът, реализирал "Старски и Хъч", Road Trip и The Hangover, става ясно, че и този път на дневен ред е леко циничният ситуационен хумор.

Едва на четвърта позиция дебютира новото предложение в sci-fi жанра Skyline. Продукцията на Universal, реализирана от братя Страус, стартира с 11,6 млн., което може и да не е най-впечатляващата възможна цифра, но на фона на бюджет от едва 10, си е абсолютно задоволителен резултат. В каста не блестят и особено познати имена - Ерик Нафлор, Скоти Томпсън, Британи Даниел, до някаква степен изключение е участието на Дейвид Заяс, познат от "Декстър" и The Expendables. Сюжетната линия за пореден път сблъсква човешката и извънземната раса и ако не друго, то поне със сигурност предизвиква интереса на феновете в жанра.

Ново предложение имаме и на петата позиция. Това е комедията "Сутрешен блок" на режисьора Роджър Мичел с 9,6 млн. Лентата разказва за безработен тв продуцент, който превръща позамряло предаване в хит, след като кани на работа бивша кралица на красотата и легендарен водещ. Макар и да звучи тривиално, едва ли е - Мичел е създателят на такива хитове като "Нотинг Хил" и "Смяна на платната", а в новия си филм отново се е доверил на доказани имена - Даян Кийтън, Харисън Форд (Harrison Ford), Джеф Голдблум и Рейчъл МакАдамс.

С три места пада драмата For Colored Girls (6,7 млн.), разказваща за тежката съдба на цветнокожите жени в Америка. Любопитно е, че екранизацията по пиесата на Нтозаке Шанге, е създадена по доста нестандартен маниер - всяка една от героините в нея е вдъхновена като образ от.. 20 стихотворения, променили съдбата на тъмнокожите личности в САЩ през годините. Въздействието на филма е още по-силно с участието на някои от най-доказаните имена сред цветнокожите звезди зад Океана като Упи Голдбърг, Танди Нютън, Кери Уошингтън и дори поп певицата Джанет Джексън.

Пета поредна седмица в класацията кара екшън трилърът "БСП - Бесни Страшни Пенсии", в който Брус Уилис (Bruce Willis), Морган Фрийман и компания доказват, че дори и след пенсия са способни да обърнат половината свят с краката нагоре. Продукцията печели 5,1 млн. през уикенда, а общите приходи от дебюта й на екран досега са вече 106,2 млн. при бюджет от 58 млн.

На сериозен успех продължава да се радва и сикуелът на Paranormal Activity. Продължението на хитовия sci-fi хорър достига впечатляващите 82 млн. долара само от домашна сцена (в световен мащаб достига до 147, 9), с което в най-скоро време се очаква да надмине и постижението на оригинала. Заглавие в хорър жанра и отново сикуел имаме и на предпоследната девета позиция - този път това е седмата част на смразяващата поредица "Смъртоносен пъзел" (SAW) с 2, 7 млн. през уикенда и общо 43,4 от салоните в Америка.

Челният топ 10 завършва ексцентричната комедия Jackass 3-D, за която това е пета, но и вероятно последна седмица сред най-гледаните заглавия зад Океана. С общи приходи от 133,6 млн. при похарчени за реализацията едва 20 обаче, създателите на широкоекранната версия на популярната поредица на MTV нямат особени поводи за съжаление.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини