Италианска пита

Италианска пита

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода заедно с меда, малко захар и 1-2 с.л. брашно. Покрийте и оставете да шупне за 15-20 минути. Останалото брашно пресейте в подходящ съд, добавете маята, содата и замесете постепенно и продължително тестото.

Ако лепне, добавете още малко брашно и когато се хомогенизира, доомесете с 2 с.л. зехтин. Готовото тесто оформете на топка и го оставете да втаса в подмазнена купа, покрита с кърпа за около час.

Смесете добре скълцаните пресни зелени подправки, маковото семе с дребно накълцания лук и заедно със сиренето, объркайте всичко към втасалото тесто. Прехвърлете го в голяма намазнена тава.

По повърхността с обратната страна на вилицата направете вдлъбнатини, намажете със зехтин отгоре и поръсете с пресен розмарин. Оставете отново да втаса за 30 минути, покрито с кърпа.

След това сложете италианската пита да се изпече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 минути на средно ниво на фурната. Щом добие хубав златист цвят, изключете фурната и оставете италианската пита да изстине на отворена врата.

Източник: gotvach.bg

Последни новини