Край на ерата "Елтън Джон"

Сър Елтън Джон няма да записва повече песни в стил поп, като смята да посвети остатъка от кариерата си на блуса, съобщи Контактмюзик.

В интервю за "Ю Ес Ей тудей" певецът разкрива, че в съвместната си работа с легендарния пианист Леон Ръсел над албума "The Union" е разбрал, че вече е твърде стар за популярните класации.

И макар да е една от най-големите звезди на попа, Елтън Джон е решил да загърби този стил, допълва БТА. "Никога не съм изживявал подобно нещо, както докато работех над "The Union". Уверих се, че в бъдеще трябва да правя записи като тези в албума. Може и да запиша някое съвместно парче с Лейди Гага или "Сизър систърс", но повече няма да издавам поп албуми", казва Елтън Джон.

Междувременно в интервю за сп. "Рейдио таймс", цитирано от Ройтерс, Елтън Джон е определил съвременните автори на песни като "ужасни", поп музиката като "невдъхновяваща" и реалити шоутата като "досадни".

"Днешните автори на песни са ужасни и затова всички парчета звучат еднакво. Важно е поп звездите сами да пишат песните си, за да не зависят от ничия милост.

Съвременната поп музика не е особено вдъхновяваща. Колкото до реалити шоутата за търсене на таланти - те носят моментна слава, която не е пътят към раждането на истинска звезда", казва 63-годишният Елтън Джон.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини