Хотелиери протестират пред Първанов, заради разбит път

Зоната за отдих при Енчец

Хотелиери, ресторантьори, собственици на вили от зоните за отдих в Главатарци и Енчец ще блокират на 20 октомври/сряда/ пътя при т.нар.Циганско дере в Кърджали.Протестът им съвпада с визитата на президентът Георги Първанов,който идва да даде рамо на туризма в региона.Държавният глава ще говори на конференция за културните коридори и ще наблегне на значението им за развитието на икономиката.

  Туризмът в Главатарци и Енчец умира заради разбития път,в участъка на кв.”Боровец”.Това са само 150 метра,които се нуждаят от ремонт,но все не се намират средства,негодува Георги Башков, един от организаторите на бъдещия протест.Събрана е подписка зад която застават 370 души, предимно занимаващи се с туризъм.Те изразяват  недоумение от незаинтересоваността на институциите. Предупредителни писма са изпратени до община Кърджали, Областната дирекция на МВР и „В и К”. До този момент отговор нямаме, каза още Башков.

 Разбитият път само за няколко години отблъсна туристите. Той е като лунен пейзаж. Който мине веднъж не се връща. Имаме чувството,че сме „сбъркали пътя”,заявава Башков.

 Инициаторите на протеста са разговаряли с кмета Хасан Азис. Смятат че причината е в течащата от пробития магистрален водопровод питейна вода, която подравя асфалта.Чакат „В и К” да го ремонтира, а общината да асфалтира шосето. Опитите досега то да бъде изкърпено траят от ден до пладне.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини