Щурците” ще забиват за Деня на Кърджали

Легендарният Кирил Маричков ще изнесе концерт в Деня на Кърджали 21 октомври за почитателите на класическия рок в областния град. Ще му партнират музиканти от „Щурците”. Шоуто на рокдинозаврите ще бъде гвоздеят на музикалните прояви за празника на града.

Любими банди на кърджалийци ще забиват на първия по-рода си в града рок фестивал. Той ще се проведе на 22 и 23 октомври .  В продължение на два дни ще дърпат жици утвърдени групи ката Каталог, Фокус бенд, Блус трафик, Монолит, Саунд фордж,  Васко Кръпката с Кръпка блус бенд.

 Организатори на проявата са община Кърджали , импресариото Ангел Бозуков и хотелски комплекс „Арпезос”.  Фестивалът ще е под надслов Арпезос рок фест.  Той е развитие на здравите рокаджийски традиции в Кърджали.  По идея на Ангел Бозуков в продължение на две години се провеждаше Арпезос рок найт, вечери за „американските ремсисти”, както тук наричат най-добрите в световната рок музика.

Освен музикални прояви тазгодишната програма на дните на Кърджали е богата и на научни конференции. Най забележителен е форумът”Културните коридори на Балканите.Култура и туризъм на географския регион Тракия”. В него с доклад ще участва президентът Георги Първанов.

 „Наука и общество” се казва конференцията организирана от местните висши учебни заведения, регионалния исторически музей и Научно техническите съюзи.

Изложба ще представи дружеството на художниците. В галерията пък ще се изложат картини на известни майстори от 80-те и 90-те години на миналия век.

Ще бъде представена и книгата „Хореографът Хикмет Мехмедов”

Официалната част е традиционна. Ще има тържествена сесия, на която ще се обявят имената на новите почетни граждани на Кърджали. Ще се поднесат венци и цветя пред паметника на генерал Васил Делов, освободил града през 1912 г. Тържествен ритуал ще се проведе в дома на културата.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини