7 °C

Ерсун:Прокуратурата покрива опит за убийство

Окръжна прокуратура в Кърджали умишлено протака разледването на опит за убийство срещу мен, за да се измъкнат виновниците. Половин година от нападението все още няма резултат. Поръчката за бавенето е от високо ниво. Това заяви пред Кърджали бг вести Емил Йосифов Христов по известен като Ерсун. Според адвокатът му Васил Василев има отказ от разледване.

 Историята започва на 14 април т.г. когато петнадесетина роми нападат с бухалки Ерсун зад сградата на ОКС в Кърджали. Повечето от нападателите са му познати и той не очаква агресия. Нанасят му удари по главата. Полицейския пост на Паспортна служба извиква автопатрул. Пристигналите служители на реда задържат двама от нападателите, колите им и бухалките като веществено доказателство. Самият Ерсун е откаран в кърджалийската болница, където са му извършени две животоспасяващи операции. Пет дни е в кома.Шансовете му да „прескочи трапа” са били нищожни.

Вместо да останат в кауша, двамата задържани са освободени на следващия ден. Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство. След като Ерсун представя епикризата на неврохирурзите случаят е поет от Окръжна прокуратура от там започват досъдебно производство за опит за убийство. Вместо да привлекат и разследват двамата задържани в нощта на побоя, магистратите се размотават,твърди Ерсун. Така единият от побойниците се укрива в чужбина. Срещу двамата роми все още няма повдигнати обвинения, въпреки че е установено участието им в побоя. Останалите 13 души въобще не са разследвани, въпреки,че са съучастници, заявява потърпевшия.

  Ерсун праща жалби до главния прокурор Борис Велчев и до инспектората на Висшия съдебен съвет.Има обратните разписки с които го уведомяват, че писмата са получени.Но никакъв отговор.

  В жалбата Ерсун посочва, че Окръжна прокуратура въобще не събира доказателства за опит за убийство. Нищо не се прави по това производство. Изводът е, че на уличените лица се оказва помощ по един недопустим начин, след като за шест месеца наблюдаващия прокурор не намери за необходимо да ги привлече като обвиняеми, заявява в жалбите потърпевшия.

 В съответствие със Закона за достъп до обществената информация изпратихме запитване до Главна прокуратура,Висшия съдебен съвет и Окръжна прокуратура в Кърджали.

  От Главния прокурор „ни вест ни кост”.

 Висшия съдебен съвет се прави на „ни чул ни видял”. В писмо подписано от председателя на комисията „Професионална етика и превенция на корупцията”Цони Цонев се казва:”...след извършена справка в деловодната система на Администрацията на ВСС,не се установи да е постъпила жалба от посоченото от Вас лице Емил Йосифов Христов-Ерсун”.

Обратното твърдят местните магистрати. В писмо от Окръжна прокуратура до Кърджали бг вести се отбелязва, че на „жалбите до Главния прокурор и Висшия съдебен съвет е отговорено”,т.е. такива документи са получени от висшите магистрати и са препратени на колегите им в Кърджали. Жалбите били несъстоятелни и по тях се е произнесла Апелативна прокуратура в Пловдив , пише още в писмото си до нас окръжния прокурор Светозар Лазаров. Той отбелязва също,че срокът на досъдебното производство е продължен и то е в срок. ”По делото след изпълнение на конкретна съдебна поръчка ще се вземе решение по същество”пише още магистратът.

  Съдебната поръчка е за разпит на лице в Турция,което е било от кръга на Ерсун и вечерта на нападението е било на неговата маса в заведение. Това е отклоняване на разследването в погрешна посока.Задържаните от полицията отново се изключват.Писмото на прокурор Лазаров е юридическо недоразумение,категоричен е адвокатът на Ерсун Васил Василев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини