5 °C

Мюфтии резилят Генджев

Недим Генджев се страхува от обединителна конференция на вероизповеданието,защото няма подкрепа сред мюсюлманите.Конференцията е единствената възможност да се чуе гласа на имамите в страната. Тя  бе предложена от премиерите на България Бойко Борисов и на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Генджев е против, защото иска да се пазари за власт и имоти, но не и да реши проблемите на вярващите. От години той работи за разкола сред мюсюлманите в България.  Това заяви за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той подчерта, че е напълно легитимен и е регистриран в община Кърджали по Закона за вероизповеданията. Назначените от Недим Генджев мюфтии на Кърджали и Крумовград нямат право да влязат районните мюфтийства. Те нямат подкрепа от хората. Единият от тях е неграмотен.

 Генджев държи на конфронтацията. Той ще се опита да вкара своите хора в мюфтийството в Кърджали, но вярващите ще им дадат отпор. Вече има по няколко опита в други мюфтийства да се влезе със сила, но безуспешни. За сега хората на Генджев се страхуват да предприемат такива стъпки в Кърджали, подчерта Бейхан Мехмед.

 Той твърди, че Генджев търси мюфтии под дърво и камък. Повечето обаче само го резилят пред вярващите. В Шумен назначения от бившия служител на ДС председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет е отишъл пиян в джамията. Кязим ефенди,както го наричали вярващите не можал да каже една молитва на арабски. Не знаел и Корана. В Хасково човекът на Генджев пък бил овчар.

Председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет купува имами с пари. Обещава им по 600 лева заплата. Лъже хората. В Пловдив една от джамиите е затворена защото божия служител не е получил заплатата си от човека на ДС,казва още Бейхан Мехмед.

 Генджев обвинява главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ във фалшифициране на документи. В същност фалшификаторът е самия той. Притежаваме декларация от бивш мюфтия на Хасково и имам от Ардино, които са били негови сподвижници,казва районният мюфтия на Кърджали Двамата заявяват, че подписите им са подправени в протокол за проведена шура за избор на главен мюфтия през 2006 г. от Недим Генджев. Не сме го виждали от 1996 г. камо ли да подписваме такъв протокол,твърдят двамата духовници пред Бейхан Мехмед.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини