Мюфтии резилят Генджев

Недим Генджев се страхува от обединителна конференция на вероизповеданието,защото няма подкрепа сред мюсюлманите.Конференцията е единствената възможност да се чуе гласа на имамите в страната. Тя  бе предложена от премиерите на България Бойко Борисов и на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Генджев е против, защото иска да се пазари за власт и имоти, но не и да реши проблемите на вярващите. От години той работи за разкола сред мюсюлманите в България.  Това заяви за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той подчерта, че е напълно легитимен и е регистриран в община Кърджали по Закона за вероизповеданията. Назначените от Недим Генджев мюфтии на Кърджали и Крумовград нямат право да влязат районните мюфтийства. Те нямат подкрепа от хората. Единият от тях е неграмотен.

 Генджев държи на конфронтацията. Той ще се опита да вкара своите хора в мюфтийството в Кърджали, но вярващите ще им дадат отпор. Вече има по няколко опита в други мюфтийства да се влезе със сила, но безуспешни. За сега хората на Генджев се страхуват да предприемат такива стъпки в Кърджали, подчерта Бейхан Мехмед.

 Той твърди, че Генджев търси мюфтии под дърво и камък. Повечето обаче само го резилят пред вярващите. В Шумен назначения от бившия служител на ДС председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет е отишъл пиян в джамията. Кязим ефенди,както го наричали вярващите не можал да каже една молитва на арабски. Не знаел и Корана. В Хасково човекът на Генджев пък бил овчар.

Председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет купува имами с пари. Обещава им по 600 лева заплата. Лъже хората. В Пловдив една от джамиите е затворена защото божия служител не е получил заплатата си от човека на ДС,казва още Бейхан Мехмед.

 Генджев обвинява главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ във фалшифициране на документи. В същност фалшификаторът е самия той. Притежаваме декларация от бивш мюфтия на Хасково и имам от Ардино, които са били негови сподвижници,казва районният мюфтия на Кърджали Двамата заявяват, че подписите им са подправени в протокол за проведена шура за избор на главен мюфтия през 2006 г. от Недим Генджев. Не сме го виждали от 1996 г. камо ли да подписваме такъв протокол,твърдят двамата духовници пред Бейхан Мехмед.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини