5 °C

Правителството натиска за Маказа, почва пътя за Подкова

Цветанов и Плевнелиев в Кърджали

Граничният контролно-пропускателен пункт при Маказа ще бъде отворен през следващата година, както се бе оповестено. С това се ангажира гръцкият президент Каролос Папуляс. Гръцките колеги работят, но имат да изграждат съоръжения на тежки участъци, каза в Кърджали министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Въпросът бил поставен със загриженост от българските министри пред гръцките им колеги. Според Плевнелиев забавяне може да има заради разминаване в  нивата на българското и гръцкото шосе, които трябва да се срещнат при Маказа. Тя е от 32 метра. Това може да се избегне с един завой, който ще се направи, каза още строителният министър. Той подчерта, че пускането на Маказа е приоритен на правителството, за да се отвори регионът към пристанище на Бяло море и стане част от трансевропейки коридор.

Нашето безпокойсто е, че през Кърджали ще минава транспортен коридор, а околовръстният път на града все още не е направен. Ще има увеличение на пътникопотока и това ще създаде опасност от инциденти в града, каза от своя страна вицепремиерът Цветан Цветанов. Министър Плевнелиев допълни, че през 2011 година ще бъдат заделени пари за проектиране на околовръстния път, който ще бъде с дължина 14 км.

През април 2011 г. започва строителството на шосето Кърджали –Подкова, като част от транспортния коридор за Маказа. Тръжната процедура стартира през октомври т.г. Ще бъдат избрани изпълнител и технически надзор. Стойността на проекта е 32 млн.евро.

Вицепремиерът Цветанов обяви, че отварянето на гранични пунктове с Гърция е основна задача на кабинета. За 9 месеца са открити два - при Златоград и Ивайловград. Само при Златоград са минали 280 000 души в двете посоки. Работи се и има договорка с гръцки официални лица за отваряне на пункт при Аврен, Крумовградско.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини