Жителите на Ардино отново ще излизат на протест, готови са да затворят пътя за Кърджали

Ако държавата не направи нищо за приключване на реконструкцията и рехабилитацията на републиканския път Кърджали – Ардино в участъка от село Кобиляне до град Кърджали, жителите на община Ардино планират граждански протест и са готови да затворят главния път. Това съобщиха от Инициативния комитет.

Припомняме, че кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати официално писмо с искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройство за предприемане на необходимите действия за приключване на реконструкцията и рехабилитацията на републиканския път Кърджали – Ардино в участъка от село Кобиляне до град Кърджали.

Писмото е и с копие до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областното пътно управление. В него кметът инж. Изет Шабан посочва, че ремонтът на трасето продължава близо пет години и все още е в процес на изпълнение.

Текст за снимка: През 2019 година с плакати „Борбата с дупките до дупка!, Искаме нормални и безопасни пътища!“, „И тук е България. Оправете ни пътя!“ стотици жители на Ардино блокираха главния път от Ардино за Кърджали.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини