Тръгват търгове за евтин алкохол. Преглед на националния печат

"Труд": Депутатката от ГЕРБ журира щерка за доцент

Депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия доц. Геновева Алексиева е оценявала собствената си дъщеря в конкурс за доценти. При предварителния подбор щерката е класирана на по-задно място, но печели при тайния вот на журито, в което е и майка й. Конкурсът е за трима нови доценти в Клиниката по офталмология на Александровска болница. „В отпуска съм, не коментирам", заяви доц. Алексиева.

"24 часа": С наредба митниците ще получат право на тайни търгове за евтини горива и алкохол

Търгове с тайно наддаване за конфискувани горива и алкохол ще организира агенция "Митници", предвижда наредба, подготвена от финансовия министър Симеон Дянков. Купувачът ще е задължен да ги преработи под надзора на държавата в лицензиран данъчен склад. Така се избягва рискът тези стоки отново да се появят на пазара без платени акцизи, обясниха от митниците. В момента заловените контрабандни стоки залежават по складове и периодично се унищожават. С новата наредба ще се намалят разходите и ще се реализират печалби за държавата, обясниха от агенцията. 293 519,78 литра високоградусови спиртни напитки е имало в митническите складове до края на първото тримесечие. Конфискуваните вина са били 23312.

"Стандарт": Стоичков с най-малка яхта

Христо Стоичков може да е най-прочутият българин, но яхтата му е най-малка. Това отбелязаха кибиците край пристанището в Свети Влас, където има цяла армада от луксозни лодки. Камата плава с 13-метрова гемия от модела "Кранки 43 Медиатресе". Тя е кръстена "Принцеса Мариана" в чест на съпругата на футболната звезда. Наоколо обаче са пуснали котва далеч по-внушителни яхти. "Патриот 5"на строителните предприемачи Динко и Йор-дан Диневи е марка "Ferretti 830", дълга е 25 метра и струва 4,5 млн. евро. Яхтата е изрисувана отвътре лично от художничката Виктория Вангелис. "Повечето собственици крият морските си играчки все едно са им любовници. Някои казват, че е заради мерки за сигурност, а други си признават, че ги е страх от данъчните", обясниха пред "Стандарт" морски вълци.

"Новинар": Пишман туристи заринаха планините с боклуци

Хиляди българи потърсиха спасение от жегите в планините, но след почивката си оставиха тонове боклуци, алармират еколози. Само за три дни организаторите на предстоящия Беглика фест край Батак успели да съберат над 1 тон отпадъци край бреговете на едноименния язовир. Многобройните групи рибари и къмпингуващи буквално заринали със смет красивото място, което било надупчено с вкопани в земята „кошчета" с дълбочина до 3 м. Сред най-интересните трофеи се откроявали тоалетна чиния и хладилник.

"Дневник": Първанов блокира втори кандидат за шеф на военното разузнаване

Президентът Георги Първанов блокира и втория кандидат на министър Аню Ангелов за шеф на военното разузнаване. Държавният глава издаде указ за освобождаването на ген. Пламен Студенков като началник на служба „Военна информация“, но очаквано забави решението си за неговия приемник. Правителството предложи за поста комодор Валентин Гагашев, но президентът няма задължение да го приеме, нито има срок, в който да се произнесе. Ангелов, който е в отпуск, не беше открит за коментар. Тъй като и президентът, и министърът останаха на различни позиции, очаква се арбитър да е премиерът Бойко Борисов.

"Класа": Фалстарт за екоминистерството при проверката на фирма "Каолин

С фалстарт започна вчера проверката на Министерството на околната среда и водите на концесията на фирма "Каолин" край гр. Меричлери, община Димитровград. Представители на инициативния комитет и на ПК "Екогласност", които от месеци протестират срещу незаконната дейност на компанията на Прокопиев, напразно очакваха да се включат в проверката, наредена изрично от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. C писмо от 9 август, с което "Класа" разполага, зам.-министьр Евдокия Манева информира председателя на инициативния комитет Танко Русев и лидера на ПК "Екогласност" Емил Георгиев, че проверката ще се състои на място, на кариера "Великан", на 17 август. Манева съобщава, че в работната група освен експерти от държавни ведомства се включват и представители на протестиращите.

"Сега": Кабинетът започва генерален ремонт на бюрокрацията

Мащабен план за цялостно прекрояване на работата на чиновниците през 2010 - 2011 г. е изготвил Съветът за административна реформа към правителството. „Екшън тонът" в конкретни срокове и с отговорници съчетава полезни, любопитни и екзотични идеи и мерки, които трябва да спестят пари на хазната и да улеснят общуването на фирми и граждани с администрацията.

"Република": 10 000 нови думи за 10 години в езика ни

Близо 10 000 са новите думи, които са навлезли за по-малко от 10 години в българския език. Всяка дума има най-много от 3 до 4 значения, което означава, че за близо декада книжовната реч се е обогатила с 30 000 нови употреби.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини