Доайенът на вестникопродавците в Кърджали: Продажбата на вестници в града за последните години се срина над 20 пъти!

      Над 20 пъти се е сринала продажбата на вестници в Кърджали през последните няколко години, твърди доайенът на вестникопродавците в града Фатме Адем Мехмедали. Според нея залезът на печатните издания е необратим. На нейния павилион един от най-тиражираните вестници-„24 часа” се е продавал по 100 броя,а днес едва се търгуват 5. Подобна е и картината при „Труд”. Все още поддържа ниво „Телеграф”.

       Фатме Мехмедали е на 84 години. Тя е бивша начална учителка с над 40 години стаж. Близо 30 години продава вестници. Тя е един от малкото оцелели вестникопродавци в Кърджали и е с най-дългогодишен опит.

     Според нея през годините най-харесвания вестник е „Труд”.В момента хората търсят „България Днес”, заради кръстословиците. Възрастните хора предпочитат „Минаха години”.

     Тя има редовни клиенти. Споделя,че от училището и децата е останал навика да се усмихва. Изчита основните вестници от „кора до кора” и ги препоръчва на ценители. Това предразполага кърджалийци.

      Сред рисковете на професията определя опитите да бъдат пробутвани фалшиви пари. Даже е засякла такъв клиент и е повикала полиция.

     Сред редовните нейни клиенти от известните личности на Кърджали сочи общинският съветник Радослав Милев.Той всеки ден си купува „24 часа”,”Труд” и „Стандарт”.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини