Доктори наказват сърдечно болни да ходят в жегите

Близо месец в най големите жеги сърдечно болните в Кърджали са предудени да сноват между джипитата и една от поликлиниките в Кърджали в напразни усилия да получат болнични. Специализираната лекарска комисия по кардеология не работи заради оттпуск на единия от лекарите. Сега в почивка излезе другият и ходенето по мъките за оперираните от сърце, прекаралите инфаркт,и хората със сърдечни проблеми продължава. Само в понеделник хронично болните, които търсеха на халост специализираната комисия баха дузина. Проблемът е че никой не се е сетил да предупреди личните лекари, че колегите им карддеолози отсъстват. Джипитата са принудени да пращат пациентите си на общи лекарски комисии.

Прясно оперирани се разкарват по няколко пъти до поликлиниките да дебнат кога ще се свика комисия и къде. Защото в двете поликлиники на Кърджали в момента отсътстват и членове на общите лекарски комисии.

Една от комисиите насрочи часа на заседанието си за обяд. В най-голямата жега оперирани и прекарали инфаркт бяха принудени да чакат за болнични, разказват очевидци. Един от тях бил върнат, защото му поискали ксерокопие на болничен лист, въпреки наличие на епикриза. Човекът бил принуден да се разкарва до работодателите, въпреки че имал двигателни проблеми заради операцията си. На следващия ден представил ксерокопието, но се наложило да чака близо час за вписването само на една дата в болничния.

Запознати твърдят,че общите лекарските комисии действат твърде формално по отношение на сърдечно болните. Понякога бъркат диагнозите, което създава проблеми.

Разкарването на пациентите със сърдачни заболявания става в най-големите жеги, което им е противопоказно. Това става в момент когато мастити учени предупреждават от трибуната на телевизиите, че дори и здравите трябва да се пазят от горещините.

Иван Петров

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини