„Арпезос-Кърджали”спечели търга за централния парк

Обединение „Арпезос-Кърджали” ще строи парк „Арпезос север”. Той спечели най много точки в оценката на тръжната комисия. Срокът, до който тя трябваше да се произнесе бе 13 август. Днес кметът Хасан Азис подписа протокола на комисията, който посочва като победител кърджалийското обединение. Класираната на второ място димитровградска фирма ТВБ е поискала комисията да предостави протокола за да се запознае с мотивите за решението й, каза за Кърджали бг вести зам.кметът по строителството Васил Бобеков.

В офертата на Обединение „Арпезос Кърджали” бе посочена цена от 6,180 млн.лева без ДДС. ТВБ-Димитровград даде оферта за 5,950 млн.лева. Кърджалийци обаче посочиха редица бонуси, които ги класираха първи.

Заради недобре окомплектована документация отпаднаха от търга консорциум „Паркове Кърджали 2010” и обединенние „Строителни компании-Кърджали”. Кърджали бг вести научи, че отстранените фирми ще обжалват в съда решението на тръжната комисия.

Това ще забави с месеци изграждането на паарка, коментират запознати. Те допускат, че проекта може да бъде провален заради съдебни процедури.

Изграждането на парк „Арпезос Север” е на стойност 8,704 млн.лв. Само строително-монтажните работи надхвърлят 6 млн.лева без ДДС. Ръководител на проекта е главния архитект на общината Петя Назърова.

Срокът в който паркът трябва да бъде готов е 21 октомври 2011 г.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини