Крокодилски сълзи за Русия в Кърджали

Иван Колев

Функционери на БСП години наред пречеха за побратимяването на Кърджали с руския град Владимир , а сега ронят крокодилски сълзи за българо-руските отношения. Дори областният управител, излъчен от социалистите, правеше всевъзможни спънки за развитието на икономическите връзки между двете области. Това заяви за „Кърджали бг вести” председателят на клуба за приятелство с Русия Иван Колев.

Колев е радетел за побратимяването на област Кърджали с област Владимир. Подобно споразумение вече съществува между община Кърджали и град Владимир. Той привлече за своите усилия дори посланика на Русия Юри Исаков. Исаков дойде изненадващо на неофициална визита в Кърджали, за да провери възможностите за икономически контакти и туристически връзки на място. Той се срещна с областния управител от ГЕРБ Иванка Таушанова. Тези дни се очаква и официална негова визита.

С благословията на руското посолство делегация от Кърджали, водена от зам.-областният управител Асен Тюрдиев, участва на тържествата по случай победата над фашистка Германия във Владимир. Тогава Тюрдиев, който е от квотата на ГЕРБ, предложи на домакините проект за споразумение за побратимяване. Очаква се в най-скоро време руснаците да върнат визитата и това да стане.

Твърдо сме решени да подпишем такова споразумение. Връзките между България и Русия са традиционни и ние трябва да ги съхраним, каза за „Кърджали бг вести” Тюрдиев.

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини