ГЕРБ вдига здравите сили срещу ДПС в Кърджали

ГЕРБ гласи широка коалиция срещу ДПС в Кърджали за местните избори. Хората на Бойко Борисов изземват  партньорите на социалистите от кампанията през 2007 г., когато бе създадено „Гражданско обединение за Кърджали”. Към герберите откровено гравитират от партия „Атака” и от политически клуб „Тракия”,които са членове на обединението. Това на практика осигурява на ГЕРБ ключовите гласове на националистите и на тракийци. Социологически проучвания сочат, че трите формации имат близо една трета от гласовете на избирателите в общината

Нашата партия няма да се откаже да поведе всички патриотични сили срещу етническата формация ДПС в Кърджали.  За сега е рано да се говори за коалиция. Очакваме, че  ДПС и БСП ще се опитат да ни се противопоставят съгласувайки своите действия тайно. Това заяви наскоро народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.

 Управляващите вече стиковат с политически клуб „Тракия” атаките си срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. В началото на седмицата по повод публикация в сайта „Кърджали бг вести” областният управител Иванка Таушанова, депутатът Цвета Караянчева и общинския съветник на тракийци Огнян Каменов дадоха съвместна пресконференция, в която поискаха градоначалникът да се откаже от строителството на Базар на промишлените стоки, защото се очаква скандал с агенция САПАРД. Съществува опасност да бъдат върнати 4 млн.лв. субсидия. Те го обвиниха и за далавери в изграждането на Пазара на земеделските производители.

Според Хасан Азис пресконференцията е първи признак на съгласувани действия.

Анализаторите твърдят, че зад тази обща изява стои председателят на политически клуб Тракия Яни Янев. Той е известен с участието си във всички анти ДПС коалиции досега, независимо дали са били леви или десни. Янев работи в областната управа и е подчинен на Иванка Таушанова. Той даде тон за разпадането на лявото „Гражданско обединение за Кърджали”. Янев бойкотираше заседанията на обединението, в което влизат  БСП, Политически клуб „Тракия” и партия „Атака”. Самият той като съветник води самостоятелна политика в местния праламент, разграничавайки се от БСП. В официално изявление за медиите Янев обяви, че все още не е дошъл моментът за завой, но такъв не трябва да се изключва.

Лидерът на тракийци бе подложен на остра критика от зам.-председателя на БСП в Кърджали Милан Миланов и от общинската съветничка Камелия Колчева, която премина от лагера на „Атака” при социалистите. Той бе посочен за главния виновник за разпадането на „Гражданското обединение за Кърджали”.

След тракийци крак по посока на управляващата партия потътриха и националистите. От „Атака” обявиха, че застават категорично зад проверките на областната управителка Иванка Таушанова предприети по повод действията на кмета Хасан Азис. Лидерът на националистите Георги Чичев подчерта, че на национално ниво ГЕРБ и „Атака” са съюзници. Очаква се това да стане официално на местно равнище. 

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини