16 °C

ГЕРБ вдига здравите сили срещу ДПС в Кърджали

ГЕРБ гласи широка коалиция срещу ДПС в Кърджали за местните избори. Хората на Бойко Борисов изземват  партньорите на социалистите от кампанията през 2007 г., когато бе създадено „Гражданско обединение за Кърджали”. Към герберите откровено гравитират от партия „Атака” и от политически клуб „Тракия”,които са членове на обединението. Това на практика осигурява на ГЕРБ ключовите гласове на националистите и на тракийци. Социологически проучвания сочат, че трите формации имат близо една трета от гласовете на избирателите в общината

Нашата партия няма да се откаже да поведе всички патриотични сили срещу етническата формация ДПС в Кърджали.  За сега е рано да се говори за коалиция. Очакваме, че  ДПС и БСП ще се опитат да ни се противопоставят съгласувайки своите действия тайно. Това заяви наскоро народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.

 Управляващите вече стиковат с политически клуб „Тракия” атаките си срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. В началото на седмицата по повод публикация в сайта „Кърджали бг вести” областният управител Иванка Таушанова, депутатът Цвета Караянчева и общинския съветник на тракийци Огнян Каменов дадоха съвместна пресконференция, в която поискаха градоначалникът да се откаже от строителството на Базар на промишлените стоки, защото се очаква скандал с агенция САПАРД. Съществува опасност да бъдат върнати 4 млн.лв. субсидия. Те го обвиниха и за далавери в изграждането на Пазара на земеделските производители.

Според Хасан Азис пресконференцията е първи признак на съгласувани действия.

Анализаторите твърдят, че зад тази обща изява стои председателят на политически клуб Тракия Яни Янев. Той е известен с участието си във всички анти ДПС коалиции досега, независимо дали са били леви или десни. Янев работи в областната управа и е подчинен на Иванка Таушанова. Той даде тон за разпадането на лявото „Гражданско обединение за Кърджали”. Янев бойкотираше заседанията на обединението, в което влизат  БСП, Политически клуб „Тракия” и партия „Атака”. Самият той като съветник води самостоятелна политика в местния праламент, разграничавайки се от БСП. В официално изявление за медиите Янев обяви, че все още не е дошъл моментът за завой, но такъв не трябва да се изключва.

Лидерът на тракийци бе подложен на остра критика от зам.-председателя на БСП в Кърджали Милан Миланов и от общинската съветничка Камелия Колчева, която премина от лагера на „Атака” при социалистите. Той бе посочен за главния виновник за разпадането на „Гражданското обединение за Кърджали”.

След тракийци крак по посока на управляващата партия потътриха и националистите. От „Атака” обявиха, че застават категорично зад проверките на областната управителка Иванка Таушанова предприети по повод действията на кмета Хасан Азис. Лидерът на националистите Георги Чичев подчерта, че на национално ниво ГЕРБ и „Атака” са съюзници. Очаква се това да стане официално на местно равнище. 

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021
Последни новини