14 °C

ГЕРБ вдига здравите сили срещу ДПС в Кърджали

ГЕРБ гласи широка коалиция срещу ДПС в Кърджали за местните избори. Хората на Бойко Борисов изземват  партньорите на социалистите от кампанията през 2007 г., когато бе създадено „Гражданско обединение за Кърджали”. Към герберите откровено гравитират от партия „Атака” и от политически клуб „Тракия”,които са членове на обединението. Това на практика осигурява на ГЕРБ ключовите гласове на националистите и на тракийци. Социологически проучвания сочат, че трите формации имат близо една трета от гласовете на избирателите в общината

Нашата партия няма да се откаже да поведе всички патриотични сили срещу етническата формация ДПС в Кърджали.  За сега е рано да се говори за коалиция. Очакваме, че  ДПС и БСП ще се опитат да ни се противопоставят съгласувайки своите действия тайно. Това заяви наскоро народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.

 Управляващите вече стиковат с политически клуб „Тракия” атаките си срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. В началото на седмицата по повод публикация в сайта „Кърджали бг вести” областният управител Иванка Таушанова, депутатът Цвета Караянчева и общинския съветник на тракийци Огнян Каменов дадоха съвместна пресконференция, в която поискаха градоначалникът да се откаже от строителството на Базар на промишлените стоки, защото се очаква скандал с агенция САПАРД. Съществува опасност да бъдат върнати 4 млн.лв. субсидия. Те го обвиниха и за далавери в изграждането на Пазара на земеделските производители.

Според Хасан Азис пресконференцията е първи признак на съгласувани действия.

Анализаторите твърдят, че зад тази обща изява стои председателят на политически клуб Тракия Яни Янев. Той е известен с участието си във всички анти ДПС коалиции досега, независимо дали са били леви или десни. Янев работи в областната управа и е подчинен на Иванка Таушанова. Той даде тон за разпадането на лявото „Гражданско обединение за Кърджали”. Янев бойкотираше заседанията на обединението, в което влизат  БСП, Политически клуб „Тракия” и партия „Атака”. Самият той като съветник води самостоятелна политика в местния праламент, разграничавайки се от БСП. В официално изявление за медиите Янев обяви, че все още не е дошъл моментът за завой, но такъв не трябва да се изключва.

Лидерът на тракийци бе подложен на остра критика от зам.-председателя на БСП в Кърджали Милан Миланов и от общинската съветничка Камелия Колчева, която премина от лагера на „Атака” при социалистите. Той бе посочен за главния виновник за разпадането на „Гражданското обединение за Кърджали”.

След тракийци крак по посока на управляващата партия потътриха и националистите. От „Атака” обявиха, че застават категорично зад проверките на областната управителка Иванка Таушанова предприети по повод действията на кмета Хасан Азис. Лидерът на националистите Георги Чичев подчерта, че на национално ниво ГЕРБ и „Атака” са съюзници. Очаква се това да стане официално на местно равнище. 

Георги КУЛОВ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини