Демонтажът на ПСА продължава след решението на ВАС, че е законен

Демонтажът на паметника на съветската армия продължава, областният управител на София Вяра Тодева предприе нови стъпки за премахването на монумента от Княжеската градина.

От Областна администрация съобщиха, че са започнали действия по премахване на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника, а също така и по консервацията на постамента.

„Действията са във връзка с изпълнение на влязла в сила Заповед на Главния архитект на Столична община, издадена след обследване на състоянието на монумент „Паметник на Съветската армия“, разположен в „Княжеска градина“ и във връзка с определенията на Върховния административен съд (ВАС) да обезсили, поради липса на правен интерес, двете разпореждания на Административен съд София-град (АССГ), с които бе наредено да се спрат безусловно действията по демонтажа на монумент „Паметник на Съветската Армия“", пише в съобщението от управата.

В началото на април ВАС обезсили разпореждане на Административния съд в София, с което по жалба на сдружение „Изправи се.БГ“  бе наредено да спре демонтирането. Подобна жалба имаше и от „Възраждане“.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини