Американски дипломат с лекция в Кърджали за малцинствата в САЩ

Продължават проявите от 14-тото издание на Месеца на Америка в Кърджали. На 27 февруари от 11 часа дипломатът от посолството на САЩ Габриел Кортез ще изнесе лекция в залата на Бизнесинкубатора. В мултимедийна презентация ще разкаже за живота на малцинствата в Съединените щати.

Габриел Кортез е американски дипломат от 2021 г. В момента работи в посолството на САЩ в София, където отговаря по въпросите на правата на човека и бежанците.

Роден е и е израснал в Калифорния. Той бакалавър от Университета на Северна Аризона, има магистърска степен от Тексаския университет в Остин.

Преди да стане дипломат, Габриел е бил лидер на доброволците от Корпуса на мира в Украйна. Работил е в Хелзинкската комисия в САЩ и Министерството на здравеопазването и социалните услуги, както и в различни страни в Европа. Габриел е американец от смесено потекло на мексиканци, шотландци, ирландци и се гордее със своето наследство и семейна линия.

Месецът на Америка се организира от Дружество «Приятели на САЩ със съдействието на посолството на САЩ и община Кърджали.

Това съобщиха от ръководството на Дружество "Приятели на САЩ"в Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини