Славейковски юнаци на мъжкото хоро в Калофер


На Богоявление група ученици от СУ “Петко Рачов Славейков” се включи в тържествата по случай празника в Калофер. Единадесетокласници от профил История преди около месец споделят с учителя си Милен Филипов, че имат желание да преживеят този ден и събитията на Йордановден точно в Калофер. Нещо повече, няколко младежи искат и да се хвърлят в реката и да се опитат да извадят кръста първи. 
С помощта на ръководството на училището спонтанната идея се осъществява и днес, на Богоявление, 16 ученици, водени от Милен Филипов, се включиха в тържествата на емблематичното място. 
Янислав Димитров, Васил Кючуков, Никола Атанасов и Константин Чаушев се включиха и в мъжкото хоро, и в надпреварата за кръста. Твърдят, че преживяването е единствено по рода си. 
Учителят им обеща да продължат с патриотичните обиколки из страната, а сега единадесетокласниците обмислят и включване на “Славейков” в тържествата на Шипка послучай 3 март.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 -1
    20:18, 6 яну 2024
    С пари на...? Навярно харчат нашите пари, на данъкоплатците.Така както директора на училището им,ПЕНСИЯ,цял живот на държавната софра.Ама,.. хората помнят добре делата му по......,"!
  • 2
    Ре
    Реалист
    2 0
    09:36, 7 яну 2024
    Никак не са по малко патриоти нормалните български граждани, вкл. агностицисти, атеисти и др. български чеда. Ще целуна ръката му с негови лични пари да отиде да възстанови разкъсаното българско знаме на 111 м пилон Рожен.Иначе,с чужда пита, лесно се прави помен!
  • 3
    Юн
    Юнак
    2 0
    12:20, 7 яну 2024
    Двата коментара адмирации. Директора е мнима, недействителна същност!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини