Митрополит Николай към кмета Ерол Мюмюн:Ние сме призовани да надграждаме!

„Вярвам, че съзнавате, че нищо в този живот не започва и няма да свърши с нас, че ние сме призовани да надграждаме, а не да разрушаваме това, на което сме стъпили, съградено от тези, които са били преди нас. Вярвам, че и с вас, както и с вашия предходник, ще продължи човешкото приятелство и сътрудничесто за доброто на хората.” С тези думи се обърна към кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн Пловдивският митрополит Негово Високопреосвещенство отец Николай.

„За мен като кмет на община Кърджали е привилегия,че на този голям християнски празник сте сред нас. За нас ще бъде радост и чест да бъдете по-често с нас”, каза Ерол Мюмюн.

Той увери Митрополит Николай, че добрите взаимоотношения ще продължат и ще бъдат надградени.

„Кърджали е символ на разбирателството между различните етноси и хората, изповядващи различини религии. Най-важно за нас е да живеем в мир и разбирателство.”, заяви кметът на община Кърджали.

„В мое лице ще намерите приятелство и подкрепа. За нас е важно да бъдем заедно и единни. Да почитаме и уважаваме религиите си. Да отстояваме семейните ценности. В основата на всяка една религия стоят смирението, уважението, почитта към Бог и Всевишния”, подчерта Ерол Мюмюн.

„Благодаря на Бог , че начело на Кърджали е избран човек с такова високо съзнание, възпитан да уважава сеемйството като ценност,  да почита добродетелите и ценностите, особено по отношение на семейството. Човек, който не вярва в Бог, не може да знае какво е любов”, посочи Пловдивският митрополит Негово Високопреосвещенство отец Николай.

Ерол Мюмюн и заместник-кметът на общината Даниел Делчев присъстваха на Богоявленския ритуал, след което бяха поканени на чаша кафе от Пловдивския митрополит - Негово Високопреосвещенство отец Николай. На срещата присъстваха областният управител Никола Чанев, председателят на 44 НС Цвета Караянчева, директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” проф. д-р Тодор Черкезов, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков, директорът на РДПБЗН комисар Сергей Заимов, директорът на Областния съвет на БЧК – Светломира Димитрова.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини