Елитните ресторанти в Кърджали се надпреварват да канят гост-изпълнители, това е въпрос на престиж

    Елитните ресторанти в Кърджали се надпреварват да канят гост-музиканти в Кърджали,като това се е превърнало във въпрос на престиж. Най-често известни изпълнители гостуват в „Тони”;”Родопчани”;”Стената”;”Маказа”;”Флора”. Хонорарите им са по няколко хиляди лева за участие. Спечеленото от ресторантите от клиентите по време на гостуването отива за тях. Не може да се печели.Но е въпрос на престиж.Това сподели за Кърджали бг вести координаторът на Българската асоциация на заведенията в областта Кадир Мустафов. Той посочи,че „най-скъпи” са Азис и Преслава. Хонорарът на фолк дивата е 12 бона на вечер.

      Позволявам си да каня гост музиканти веднъж месечно. През декември участията са повече заради коледните и новогодишни празници. Клиентите ни посещават както за да видят любимите си изпълнители, така и да празнуват настъпването на Новата година. Не винаги обаче гостите успяват да напълнят салоните.Случват се  и провали,споделя Мустафов.

      Във ресторанта на Мустафов „Флора” през декември очакват музикантите от „Южен вятър” и сръбския певец Неша Маркович. В навечерието на Коледа ще гостува Татяна.

      Елитните заведения поддържат жива музика и с местни изпълнители.Във „Флора” най-успешен е изгряващата звезда на Кърджали-Мерт.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини