С две победи стартираха сезона баскетболистките на БК „Орфей“ – Кърджали

С две победи стартираха сезона баскетболистките на БК „Орфей“ – Кърджали

. Надяват се на подобряване на условията за тренировка в зала „Арпезос“

С две убедителни победи стартираха есенният спортен сезон баскетболистките на БК „Орфей“ – Кърджали. Те надмогнаха домакина „Академик“ – Пловдив (жени) с резултат 74:37 и „Академик 17“ – София с 63:40. Това се случи днес на започналото държавното първенство към Българската федерация по баскетбол за девойки до 16 години. Участващи отбори са: “Славия” - София; “Монтана 2003”; “НСА” - София; “Академик 17” - София, “Академик” жени - Пловдив и “Орфей” - Кърджали.

Първият турнир се проведе в Пловдив. Баскетболистките на БК „Орфей“, водени от треньора Димитър Георгиев, изиграха две срещи като се представиха изключително силно.

„Искам да благодаря на всички момичета от отбора за отдадеността в тренировъчния процес и желанието за победа, демонстрирано в днешните срещи“, споделя треньорът Димитър Георгиев. По думите му за отбора програмата е била много тежка, тъй като е трябвало да изиграят две срещи една след друга. „Искам да подчертая, че всички състезателки в отбора са ученички на СУ “П.Р.Славейков”. Благодаря за подкрепата на училището към БК “Орфей”, допълва Георгиев.
Пред младите баскетболистки предстои турнир в град София на 01.12.23 г. и след зимната пауза, още един – пак в столицата, като с това ще приключи първи кръг от държавното първенство. „Надяваме се след изборите общината да обърне по-голямо внимание на спортна зала “Арпезос” и на нашия клуб“, заяви още треньорът на БК „Орфей“ - Кърджали.

Божидара АНГЕЛОВА

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини