Боян Ешпеков стана младши съдия в Окръжен съд-Кърджали

Днес, 03.07.2023 г., след спечелен конкурс и успешно завършен деветмесечен курс в Националния институт на правосъдието,  в длъжност встъпи младши съдия Боян Ешпеков. Той е назначен на длъжността „младшия съдия“ в Окръжен съд – Кърджали с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

В присъствието на Председателя на Окръжен съд – Кърджали, Заместник-председателите и съдиите от съда, мл. съдия Боян Ешпеков подписа акта си за встъпване в длъжност и положи клетва да отстоява върховенството на закона като подписа клетвен лист, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт.

Младши съдия Боян Ешпеков е завършил специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград през 2010 г. и през същата година придобива юридическа правоспособност. Има единадесет години юридически стаж. Работил е като главен разследващ полицай в 04 РУ на Столична дирекция на вътрешните работи.

 Председателят на Окръжен съд – Кърджали Веселина Кашикова  отправи приветствие към новия колега и му пожела здраве, успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в полза на обществото.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини