Бойко Борисов: Защо го спряха? Ние ще възстановим най-социалната програма

Изображение 1 от 5

    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна днес в Хасково за среща със симпатизанти. Пред повече от петстотин човека бившият премиер заяви, че няма по-социална програма от санирането на жилищни блокове и попита „Защо я стряха? Когато управлявахме, държавата направи блоковете енергийно ефективни и красиви. Имаше работа за над 180 малки фирми. Ние залагахме в бюджета по 1 млрд. лв. за саниране. Над 3 000 блока бяха санирани и те я спряха. И сега искат да си плащате“, припомни на присъстващите Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви категорично: „Ще възстановим санирането, както беше преди- безплатно!“

    Кметът на Хасково и общински лидер на ГЕРБ Станислав Дечев заяви, че в началото на мандата е получил огромна подкрепа от Кабинета Борисов 3 за изграждане на парк, улици, водопроводи, реновиране на детски градини, ученическо общежитие, корекция на реката. „През последните две години общините получихме нула финансиране. Единственият светъл лъч през тези две години беше решението за компенсации за тока на общините, извоювано от нашите депутати от ГЕРБ и в частност от Делян Добрев. Без тези компенсации хората щяха да останат на тъмно“, категоричен е кметът на Хасково.  

    Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев посочи, че ГЕРБ работи, за да има правителство след 2 април. И че всеки глас за ГЕРБ е глас за редовно правителство! „Когато има инфлация хората страдат, а бюджет се пълни. При „Промяната“ официалната инфлация е 17.3% , т.е. толкова трябваше да отидат в бюджета от ДДС, а сега там има минус 0.4%. Защото парите не отиват в бюджета, остават в така наречените фабрики за ДДС“, допълни Добрев. „ГЕРБ ще ликвидира отново фабриките за ДДС, които сега работят с пълна сила. Парите, с които вие обедняхте, не отидоха в бюджета, а отидоха в офшорки и криптовалути“, обясни водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково. Той припомни, че ГЕРБ първи повдигнаха темата за горивата преди дизелът да стигне близо 4 лева за литър. „Още тогава заявихме, че се краде по 1 лев на литър. На ден се купуват 10 млн. литра – по 1 лв. това прави 10 млн. лв. за ден“, каза още Делян Добрев. „ГЕРБ знае как да реши въпроса с инфлацията и категорично заявяваме, че обявяваме война на веригите. Защото не може един хляб да излиза от производителя на 70 ст., а във веригата да се продава за 1,50 лв. Това при управлението на ГЕРБ никога не го е имало. Знаем как да се справим и затова всеки глас за ГЕРБ е важен, защото всеки глас за ГЕРБ е глас за правителство“, обобщи Делян Добрев. 

    Пред кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС и кметовете на общините от региона водачът Делян Добрев призова всички да гласуват на 2 април с №2 в бюлетината, за да бъде спасена България.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Последни новини