Деца сурвакаха кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за здраве и берекет

В навечерието на коледните и новогодишни празницидецата от ДГ „Брезичка“, както и ученици от ОУ „Христо Смирненски“ в Бял извор и първокласници от СУ „Васил Левски“ сурвакаха за здраве и берекет ръководството на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан.

Първи в кабинета на кмета инж. Изет Шабан дойдоха децата от подготвителната група при ДГ „Брезичка“. Малчуганите, пременени в народни носии и с богато украсени сурвачки, поздравиха всички присъстващи с коледно-новогодишни песнички, сред които бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на  отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов и директорът на ДГ „Брезичка“ Къймет Мюмюн. След като извършиха ритуала по сурвакане, децата подариха на домакините ръчно изработени картички.

Учениците Сузан, Йоана, Невин и Джан от СУ „Христо Смирненски“ в Бял извор бяха подготвили празнична програма с ръководител Айше Хаджисаид. Тя включваше стихове, песни и наричания за здраве и берекет. Те също подариха на кмета на общината инж. Изет Шабан саморъчно изработени картички и бонбони с късметчета - пожелания. 

Учениците от клуб „Театрално изкуство“ при СУ „Васил Левски с ръководител Бюлбюл Юмер сурвакаха ръководството на общината и служители от общинска администрацията в заседателната зала с надслов „Сурва, сурва година, здрава, здрава гърбина“. Децата, пременени в пъстри народни носии представиха обичая „Коледари“, рецитираха стихове и отправиха своите добри слова към домакините.

От своя страна кметът инж. Изет Шабан благодари за прекрасните програми на сурвакарите и техните ръководители. Пожела на децата най-вече здраве, щастие, безгрижно детство и успех в учението. Всички деца получиха от кмета на общинатавкусни лакомства.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини