Коледарчета сурвакат общинарите в Ардино

В навечерието на Коледните и новогодишни празници децата от подготвителната група на ОДЗ „Слънце” и сурвакари-първолачета от СОУ „Васил Левски” сурвакаха кмета на община Ардино Ресми Мурад, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрямов, местните парламентаристи и служителите от общинската администрация минути преди началото на последното за тази година заседание.

С помощта на своите учителки малчуганите от ОДЗ „Слънце” представиха народния обичай „Коледуване”. А първокласниците-сурвакари от СОУ „Васил Левски” с огромно удоволстие и вълнение подготвиха кратка програма. Децата пожелаха на кмета и на директора на училището сполука, на учителите – поука: да пишат шестици, да пълнят главици с мъдрост и знание и добро възпитание.

Жулиде Мурталибова и Атакан Хайрулов от ОДЗ „Слънце”, както и първокласниците Мелих Алиев и Айля Мурад сурвакаха кмета на общината с пожелание за здраве и успехи и го поканиха на хоро с песента „Здрава, здрава годинчица”.

Ресми Мурад благодари на децата за прекрасното поздравление към общинските съветници и служители. Той изрази надежда 2013 да бъде по-добра за всички деца от Ардино и цялата община.

Домакините изпратиха малчуганите с играчки и лакомства.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини