Илюстратор и комикс художник от Ардино подреди самостоятелна изложба

Айхан Хайрула

Оригинални творби представя в своята първа самостоятелна изложба „Графична новела” 30-годишният комикс художник и илюстратор Айхан Хайрула от Ардино. Експозицията е подредена във фоайето на читалище „Родопска искра” и е включена в програмата на Коледните и новогодишни празници на общината. Посетителите ще имат възможнoст да се запознаят отблизо с изключително трудното и сложно девето изкуство- изкуството на комикса.

Айхан е автор на множество къси истории, илюстрации и корици. Творец е на историческата драма “Swordsmith Assassin”, графична новела публикувана от издателска къща Boom! Studios ( САЩ). Художник на научно-фантастичния хорър “Roswell, Population 37”, публикувана от издателлска къща Digital Webbing(САЩ) и хорър историята „Grimm Fairy Tales Myths & Legends „ публикувана от издателска къща Zenescope Entertainment(САЩ).

Изложбата на младия художник ще продължи до 21-ви декември.

Айхан Хайрула е завършил в УНСС в София, специалност „Счетоводство и контрол”. Повече негови творби може да видите в официалния му сайт: www.ayhanhayrula.blogspot.com

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини