Стартира подготовката на екипи по статистика в "Славейков"


30 ученици от 8, 9 и 12 клас на СУ "Петко Рачов Славейков" стартират на практика подготовката си за явяване на европейската олимпиада по статистика. Разделени са на 10 екипи. Първите занятия се провеждат под ръководството на Милена и Албена Гълъбинови -  учители в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик. Те пристигат в Кърджали по специална покана от училището за шампиони, за да дадат своите практически съвети и помощ както на учениците, така и на техните ментори, за които начинанието по статистика също е ново и е голямо предизвикателство.
Милена и Албена Гълъбинови са ръководители на екипа по статистика в своето училище и пет поредни години печелят призови места на националния кръг на  Европейската олимпиада по статистика, като през настоящата година учениците им се класират на първо място в България и представят страната в европейския кръг. С тях на специално обучение се запознават менторите от "Славейков" Златомира Джисова и Марияна Янева и усещат, че имат нужда от тази експертиза. Директорът на ПГИМ Таня Благова с удоволствие се съгласява да командирова преподавателките в Кърджали и те успяват реално да проведат сесии по статистика с екипите.
На доброволен принцип като ментори се присъединяват и учителите от "Славейков" Янислава Парнарова, Еминали Тасим и Невена Ангелова, за които темата и дейностите са интересни и предизвикателни. С подкрепата на директора Милко Багдасаров и личната му ангажираност в проекта със сигурност успехите на славейковци по статистика тепърва предстоят. 

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини