Езиковата гимназия подготвя посланици

Изображение 1 от 3

    Млади специалисти от ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали

    се обучават за европосланици

    ЕГ „Христо Ботев“ е едно от 11 училища в страната одобрени за участие в Програмата за училищата посланици на Европейския парламент през 2022-2023 година. Във тази връзка Дора Тодорова и Анета Танкова, преподаватели по английски език и география на немски език, участваха във въвеждащо обучение за старши посланици в София на 27-28 октомври в Дома на Европа.

    Организатор на събитието са „Бюрото за връзка с европарламента“ в България и Програмата „Училища посланици на европейския парламент“. Лектори бяха проф. д-р Ингрид Шикова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Таня Чунтова – експерт връзки с обществеността от  Бюрото на европейския парламент и д-р Красимира Василева експерт обучител.

    Като почетен гост на срещата присъства и евродепутатът Петър Витанов. Той сподели задоволството си от факта, че все повече учители се включват в инициативата, която има за цел да запознае учениците с начина, по който работят европейските институции и по-ясно да разбират политическите процеси в ЕС, както и да бъдат част от тях като активни европейски граждани.

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини