Пазарът е с нов Съвет на директорите, титуляр отново е Рамадан Вели

     Пазарът на производителите в Кърджали е с нов Съвет на директорите, като титуляр за поста изпълнителен директор отново е Рамадан Вели. За новия състав на Борда гласуваха съветниците от ДПС и БСП  по време на сесия на местния парламент. Членовете на ръководството бяха одобрени след проведен конкурс от комисия, председателствана от общинския съветник д-р Сезгин Бекир.Той докладва пред народните избраници становището на комисията:

    Одобрява предложеното класиране от комисията за организиране и провеждане на конкурс за избор на членове на Съвет на директорите на „Пазар на производителите–Кърджали“ЕАД, гр. Кърджали /Протокол № 5 от 17. 09. 2022 г.  от работата на комисията/, както следва:

    Рамадан Вели, класиран на първо място с  оценка отличен 5,57;
    Бахтияр Халил, класиран на второ място с оценка много добър 5,31;
    Гюрджан Хабилов, класиран на трето място с оценка много добър 5,17.

      Определя за спечелили конкурса за избор на членове на Съвет на директорите на „Пазар на производителите – Кърджали  ЕАД“, гр. Кърджали класираните на първо, второ и трето място кандидати, както следва:

    Рамадан Вели;
    Бахтияр Халил;
    Гюрджан Хабилов.

     Избира Съвет на директорите на  „Пазар на производителите - Кърджали“ ЕАД, гр. Кърджали, за срок от 3 години, считано от датата на вписване в Търговския регистър, в състав от трима членове, както следва:

    1. Рамадан Вели;

    2. Бахтияр Халил;

    3. Гюрджан Хабилов.

      на кмета на общината да сключи Договор за възлагане на управлението на „Пазар на производителите – Кърджали“ ЕАД, гр. Кърджали с избрания от Общински съвет – Кърджали Съвет на директорите, за срок от 3 години, считано от датата на вписване в Търговския регистър.

    От името на групата съветници на БСП Георги Кючуков подкрепи предложението на комисията.Той препоръча да не се продават повече активи на Пазара на производителите.Похвали идеите за развитие на Пазара във „Възрожденци”,анонсирани от кандидатите за нов Съвет на директорите.

    Радослав Милев от „Демократична България”бе категорично против решението на комисията и отказа да го подкрепи.Той подчерта,че състоянието на тържището е плачевно.Разпродадени са много активи,включително и част от паркинга.Собственост на Община Кърджали е останала единствено металната покривна конструкция,която е корозирала и трябва да се укрепи,смята Радослав Милев.

    Руслан Терзиев отПП ГЕРБ отсече, че резултатите на Пазара на производителите са незадоволителни. Планът за бъдещото управление е слаб,каза общинския съветник.

    Ще припомним,че през 2021 г.Пазар на производителите за първи път завърши на печалба.Тази година общинската фирма успя да изплати задълженията си към банка „Алианц”.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      Пазарджия
      3 0
      09:06, 2 ное 2022
      Георги Кючуков не е на земята. Един път поне видял ли е състоянието на тържището? Той е продажник, купен от кмета с даден общински имот под наем на частната му фирма/неразделна част от клуб на БСП "Червеното/Абсолютно точен е Р. Милев!
    • 2
      Об
      общинар
      4 0
      09:22, 2 ное 2022
      09.06, на смешно ниска цена, символичен наем, почти без пари в сравнение с пазарните цени на имотите в идеалния център. Чиста далавера на гърба на данъкоплатците, на нас! Бил ми председател на градската БСП!? ДОБЪР ЛИЧЕН ПРИМЕР за справедливост! КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ? КЪДЕ Е КОМИСИЯТА КЪМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ???
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини