Дядо подкара мощно АТВ,катастрофира и влиза в болница

Четири са пътните произшествия в областта в петък и събота. 78-годишен е бил настанен в болница, след като катастрофирал с АТВ. На 29 октомври около 17 часа водачът се придвижвал с нерегистрираното моторно превозно средство в село Луличка, загубил  контрол над управлението и се преобърнал. Пострадалият бил прегледан във Филиала на спешна помощ в Крумовград, транспортиран в Кърджали и настанен под наблюдение в болницата. Взета е кръвна проба за анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Без пострадали са останалите три произшествия. На 28 октомври около 11,20 часа 18-годишен с „Опел“ загубил контрол над управлението и се блъснал в стълб на светофарна уредба на бул.“Беломорски“ в Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол. На 29 октомври около 1,30 часа в землището на село Върхари 20-годишен с „Мерцедес“ загубил контрол над управлението и блъснал крава. Екип на пожарната служба в Момчилград отстранил домашното животно от пътното платно. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. 39-годишен с „Мерцедес“ блъснал лек автомобил „Тойота“, чийто водач намалил скоростта пред пешеходна пътека на бул.“България“ в Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.

29-годишен управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество, установили служители на РУ-Кърджали. Мъжът се придвижвал с „Фолксваген“ и бил проверен в Кърджали на 29 октомври около 1 часа. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Взети са били проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство в РУ-Кърджали. При проверка на 66-годишен водач в село Горно Прахово се оказало, че шофира след употреба на алкохол. Полицейски служители от РУ-Ардино спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“ около 19,30 часа на 28 октомври в селото. Тестът за алкохол отчел 1,33 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.   

173 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на 28 октомври в интервала от 15 до 17 часа с цел контрол за спазване на скоростните режими, установяване на неправоспособни водачи,  употребили алкохол или наркотични вещества. За констатираните нарушения са съставени 25 фиша по ЗДвП.

При съвместна операция на РУ-Ардино и Държавното горско стопанство в града на 30 октомври са били проверени 20 ловци за спазване на мерките за безопасност, редовността на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие. Няма констатирани нарушения.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини