Заловиха един дрогиран и един пиян зад волана, образуват им бързи производства

Шофиране след употреба на наркотици и алкохол. Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Ардино за управление на автомобили след употреба на наркотични вещества и алкохол. Около 20 часа на 5 август в Кърджали полицейски служители извършили проверка на „Фолксваген“, управляван от 31-годишен. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но били отказани проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Около 20 часа същия ден в района на разклона за Белите брези бил проверен 48-годишен водач на „Опел“. Направеният тест алкохол с техническо средство отчел 1,91 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Ардино.

 1352 моторни превозни средства и 1584 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград в периода от 7 юли до 7 август с цел подобряване на сигурността по пътищата чрез засилени проверки за установяване на нарушения на скоростните режими, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотични вещества. 1147 са констатираните нарушения на ЗДвП, от които 715 са клиповете за превишена скорост. За други нарушения са съставени 55 акта и 377 фиша.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от полицаи в РУ-Ардино. При извършена проверка на 6 август около 7 часа в село Бял извор било установено, че лек автомобил „ГАЗ“, управляван от 64-годишен, е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Проверката по случая е по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс и се извършва от група „Охранителна полиция“ в РУ-Ардино.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини