Седмица на спорта и здравето в Гимназията по туризъм

    С разнообразие от дейности Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково отбеляза Европейския ден на спорта. Денят започна със сутрешна гимнастика, която зареди и активизира ученици и учители с положителна енергия. След часовете се проведе турнир по футбол между 8 и 9 клас, както и състезателни щафетни игри. Победителите получиха награди. Учениците имаха възможност да опитат нови активни занимания като кангоджъмп, за да намерят спорт, който им доставя най-голямо удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

    Мотото на кампанията тази година е "Спорт без отпадъци" и цели насърчаване на здравословния начин на живот чрез спорт и физическа активност и въвличането на учениците в опазването на околната среда.

    По повод вчерашния Световен ден на Сърцето, учениците от 10б клас, специалност Организация на хотелиерството, организираха флашмоб в двора на училището и се запознаха със сърдечно-съдовите заболявания и тяхната превенция. Гимназисти от 11б клас подкрепиха инициативата за физическа активност, като се включиха в почистване на екопътека „Цар Иван Асен II“. Дейността бе организирана заедно с Туристически информационен център – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      111Ф
      1 0
      08:06, 1 окт 2022
      Всичко е добре измислено и направено,но има едно но,и това е,че деветдесет процента от учениците правят всичко това по задължение защото от училище ги карат,а не защото искат да вършат всичко това.Като гледам снимките от високо с тези който уж правят гимнастика си личи всичко.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини