Районното мюфтийство провежда коран-курсове, най-голям е интересът в Кърджали

Изображение 1 от 5

    68 курса по изучаване на Корана се провеждат на територията на Районното мюфтийство в Кърджали.В тях са обхванати предимно ученици.Голям е интересът към курсовете в двете джамии на Кърджали.Водят се от гост-имами от Турция.Това съобщи за Кърджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

    Басри Еминефенди каза още:Когато учениците от училищата излизат във ваканция при нас настъпва сезона на двумесечните летни курсове за изучаване на Корана. Ето защо ще бъде добре да изпращаме децата си на курсовете, които се организират от Районно Мюфтийство Кърджали в джамиите с оглед правилното оползотворяване на този отрязък от времето им. По този начин да спомогнем те да се запознаят с Корана и джамията. Ние се опитваме да ги подготвим за усвояване и укрепване на религиозната им култура, тъй като едно от задълженията на родителите е да дадат добро образование на децата си.
    Духовникът се позова и на  свещените текстове за мюсюлманите:Любимият ни Пейгамбер/Пророка Мохамед б.а./ в един от своите хадиси повелява:
    „Децата имат три права над родителите си: Да ги назоват с хубави имена след раждането им, да осигурят получаването на добро образование от тях и да ги оженят, когато им дойде времето.“

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини