500 деца са обхванати в коран курсовете на Районното мюфтийство в Кърджали

Близо 500 деца са обхванати в коран курсовете , организирани от Районното мюфтийство в Кърджали. Броят им е двойно по малък от миналата година. Основната причина е в пандемията от  COVID19. Това съобщи за Къджали бг вести районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед. Той уточни, че общо в областта в момента се провеждат 48 курса, като заради мерките за социална дистанция в тях се обучават не повече от 10 деца. Затова например в Бенковски, където предишни години е имало централни курсове със 150 деца, сега се обучават 40 ученици. Преподавателите посещават съседните села.

  Районният мюфтия Бейхан Мехмед каза още, че там където е възможно курсовете се провеждат на открито. Ползват се дворовете на молитвените храмове. С децата се организират и пикници.

  Във всички районни мюфтийства в страната има координатори, които отговарят за коран курсове. Инспектори на Главно мюфтийство следят за каноничното им провеждане.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА ЕВРОПА
    0 0
    07:26, 13 юли 2020
    Малко си ги обхванал уважаеми манипулаторе,
    всички с турски имена даже и помаците трябва да ги обхванете. Друго на тези деца не им трябва да учат само корана и да те гледат в заблуденитети манипулиращи очи. Каква простотия и с тях ще ходим в 21век- век на науката индустриализацията и цивилизования свят. Изритайте ги при ердоган такива като този. На ердоган синовете никой не вярва а са бизнесмени и мошеници като него.заграбиха и провалиха тази хубава турция. Отдалечиха я от цивилизования ясвят.да се кълбучсат с иранци и т.н.
Последни новини