Поредица от ифтари за Рамазана в Кърджали, канят кмета и отец Петър в новата джамия

Поредица от ифтари-благотворителни вечери за Рамазана се организират в джамиите в Кърджали.  Те се провеждат от самото начало на свещения за мюсюлманите месец. Всяка вечер в старата джамия се събират около 80 души, а в новата над 130 богомолци. Средствата за ифтарите са дарения. Мнозина носят и хранителни продукти. Това сподели за Кърджали бг вести районният мюфтия Басри Еминефенди. Той каза, че е поканил кмета на община Кърджали инж.д-р Хасан Азис да гостува на ифтар в новата джамия през седмицата. Отправя покана и към своя приятел отец Петър. Вратите на храмовете  са отворени и за нашите братя християни,могат да споделят благотворителните вечери с нас,подчерта Басри Еминефенди.

  Той отбеляза, че постът по време на Рамазан-оруч е много важен за мюсюлманите. Все повече последователи на исляма в областта го спазват. Прави впечатление , че напоследък повечето са млади хора.

  Всяка вечер се молим за мир и благоденствие на българския народ. Каня кмета Хасан Азис и отец Петър да се присъединят към нашите молитви, подчерта Басри Еминефенди.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини