Иновации в действие - талант и креативност

Учениците от Езиковата гимназия“Христо Ботев“ впечатлиха гости, учители и ученици с оригинални проекти в рамките на иновативната седмица

„Аз живея тук и променям“ беше темата, която предизвика въображението и таланта на ботевци за учебната 2021-2022година. Инициативите на учениците от осми до единадесети клас се реализират за поредна година по Програма „Иновации в действие“ на МОН. Езиковата гимназия „Христо Ботев“ участва в проекта иновативни училища още от началото на програмата и ежегодно впечатлява обществеността с креативността  и таланта на учениците, които работят в екип от двама учители.

Младите хора представиха различни гледни точки свързани с тематаи работиха върху проекти насочени към различни акции и инициативи, с които могат да променят настоящето и да направят по-добро бъдещето. Доброволчество, екология, спорт, образование и различни акции бяха осъществени в двадесет и пет творчески лаборатории.

Презентирането наотделните класове беше повече от впечатляващо. С видеофилми, танци,скечове и възстановкиученицитесе бориха за вниманието на публиката и за всяка точка на журито, имащо нелеката задача да оцени предложените проекти по шест критерия. Екипите трябваше да впечатлят журито с оригиналност, спазване на езиковите норми, научност, познавателност, създаване на интердисциплинарни връзки и медийно отразяване.

Специални гости на събитието бяха партньорските училища на Езиковата гимназия по НП „Иновации в действие“ - ЧСУ с чужди езици и изкуства „Рьорих“ - град София, Средно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ от гр. Якоруда  и Средно училище „Максим Горки“, гр. Стара Загора. Те бяха силно впечатлени от тържественото посрещане, милите подаръци и презентацията, представяща вековната история на гимназията и постиженията на възпитаниците на училището.Гостите останаха възхитени от таланта, въображението и мотивацията на ботевци, а обществеността можеше да се запознае с работата в творческите работилницис излъчванията на живо във фейсбук страницата на училището.

Всички проекти бяха на високо ниво. Ценното е, че и родители, и представители на различни институции участваха с учениците в творческите работилници и станаха съпричастни с темата.Аз живея тук и променям е заразното и многолико добро, което беляза иновативната седмица на ботевци.

За поредна година най-трудна беше работата на журито, в което участваха представители на РУО, обществения съвет, ръководството на гимназията и членове на експертния съвет. След отшумяването на последните аплодисменти дойде ред и на класирането и както обикновено имаше взрив от емоции. В случая всеки клас е победител, защото показа на обществеността, че тези, които сме тук имаме волята и идеята за промяна, за да направим делниците си по-ведри и да подадем ръка на някого в нужда. Важният резултат е социалната устойчивост на проектите. От младите хора и всички насзависи да намерим пътя към успешното бъдеще. Този път е дълг и труден, но те доказват, че живеят тук и променят сега!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини