Министър Заков: Пътищата имат проблеми, но това не може да е сметка на социалния статус на гражданите

 „Посланието е много ясно-нулева толерантност към корупцията“. Така министърът на Отбраната Драгомир Заков коментира думите на премиера Кирил Петков, че продължава управлението на страната с правителство на малцинството, след изявлението малко по-рано но лидера на ИТН Слави Трифонов, че министрите от партията се оттеглят от Кабинета.
Визирайки поисканите над 3 млр.лв допълнително за МРРБ от колегата му Караджов, Заков отбеляза, че армията също се нуждае от още няколко милиарда в бюджета си, и то в кратки срокове. Никой обаче от МО не си е позволил да иска това в настоящата актуализация на бюджета, понеже тя има друга насоченост-към най-уязвимите групи граждани, посочи военният министър. 
„ Три милиарда за пътища не е тема на тази актуализация. Да пътищата имат проблеми, всички пътуваме по тях, но това не може да става за сметка на социалния статус на българските граждани в този момент“, каза още Драгомир Заков. 
Той посочи, че част от причините за забавянето на някои от проектите на правителството са именно в това, че „всичко се гледа под лупа“ с цел корупцията да е сведена до нулеви равнища.
По повод днешния скандал с Кинтекс Заков посочи, че МО няма общо  с производителите на оръжия и уточни, че според информацията, с която разполага, от България няма износ на  оръжия към Украйна. По думите му разпространението на подобни информации в публичното пространството обаче и то от високопоставени служители на фирми, като Кинтекс, било притеснително и недопустимо.  

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини