Кирил Петков обяви, че продължава с правителство на малцинството

Премиерът Кирил Петков заяви, че продължава с правителство на малцинството. Това изявление той направи на брифинг на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, минути след като Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обяви във видео обръщение, че оттегля министрите на партията от коалиционното правителство.

„Днес е денят на водораздела. Може да сте на страната на мафията, на корупцията“, посочи още Кирил Петков.

„Правителство на малцинството е по-добре, отколкото правителство, за което има опити да му се извиват ръцете и се спират важни закони. Готови сме на правителство на малцинството, но няма да харчим нито един лев без надзор“, добави той, визирайки поисканите от министъра на МРРБ от квотата на ИТН в коалиционното правителство Гроздан Караджов, на допълнителни 3,6 млр.лв. към бюджета на министерството му. Премиер-министърът посочи искането на министър Караджов, като "безпрецедентно".

Той поиска тези пари допълнително, за да бъдат платени на същите тези фирми, които последната година бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби, подчерта Кирил Петков.

„Обещахме на гласоподавателите си, че ще имаме нулева толерантност към корупцията, ще го изпълним“, каза още премиерът.

Той обвини още ИТН, че спират промените в закона за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Кирил Петков беше категоричен, че още през утрешния ден ПП ще внесе закона в парламента.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    5 0
    17:31, 8 юни 2022
    крайно време е този корумпиран гел-осан папагал да мине през скарата и в Канада (като консертва). Бай-дън-ско лай-но!
Последни новини