Валери Симеонов: Виждаме пореден обрат при Борисов

Пореден обрат – така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира снощното изявление на премиера в оставка Бойко Борисов и нагласата му да даде шанс за правителство с мандата на Реформаторския блок. Нека сега да не влизаме в детайли, да видим. Предпочитам да видя фактите, развитието на нещата и тогава да коментираме, уточни Симеонов, визирайки „политиката на министър-председателя”.

Трябва да се действа отговорно – не да върнеш мандата в първата минута. Това е правилното поведение, каза Симеонов, визирайки, че сега Реформаторският блок държи мандата. Не мога да отговоря дали ще подкрепя евентуално правителство, добави той. И припомни, че Патриотите са поставили своите условия – повишение на минималните пенсии и индексиране на всички останали, но само за работилите, превръщане на бежанските лагери в лагери от затворен тип, завършване на оградата по границата за спиране на бежанския поток, прекратяване на договорите с американските централи. До момента по тези теми нямаше никакъв диалог, заяви Симеонов пред Нова телевизия.

Категорично сме против мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство. Не може от некомпетентното волеизявление на 2 млн. избиратели да се вадят дивиденти, каза Валери Симеонов. Тогава ще има една, максимум две партии в парламента, сигурен е Симеонов. Ще влязат корпоративни играчи, мутри, чалга певици, футболисти, всякаква паплач, подчерта лидерът на НФСБ.

Говорихме с „тези 13 души”, продължи Симеонов, обяснявайки с кой в Реформаторския блок е говорил. Тази част, която подкрепя сегашното коалиционно правителство, уточни той, визирайки Движение България на гражданите. Лидерът на НФСБ обясни, че няма как да се съгласят с анонимни сигнали за корупция – могат да отправят към вас сигнал и вие да доказвате, че сте невинен. В правото винаги е обратното – този, който обвинява, трябва да доказва, уточни лидерът на НФСБ по адрес на антикорупционния закон. Ако няма правителство, няма как да мине този закон при този парламент – ГЕРБ са подготвили още 100 страници към него, кога ще се гледа за три седмици, беше тезата на Симеонов.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини