Ергюнал Сабри-Оги: Посвещавам сребърното отличие на България!

Изображение 1 от 6

    Посвещавам сребърния си медал от европейското първенство по бокс за мъже на родината си България. Следващата ми цел е световно и олимпийско отличие. Това заяви при посрещането му в родния му клуб „Арда бокс“ вицеевропейския шампион Ергюнал Сабри-Оги. Той подчерта, че е горд, че прославя страната ни, както много класни боксьори преди него. Доказах,че не съм случаен боксьор. В момента съм най-добрия в страната, каза още звездата на нашия бокс.

    Днес той бе посрещнат с торта,цветя и конфети в спортната зала на клуба. На тази дата преди 9 години за първи път сложих боксови ръкавици, каза за Кърджали бг вести Ергюнал Сабри.

    Оги сподели пред журналисти, че приема успеха със смесени чувства. Вярвах,че ще взема медал, но съжалявам ,че не спечелих златото. Тридесет секунди преди края се реши двубоя. Играх срещу поставеният под №1 в схемата в категория до 48 кг. От всички 8 участници в категорията аз бях най-младия и с най-малко опит. Ще търся реванш догодина на световното. Трябва да вляза във финала, за да мога да взема квота за Олимпиадата в Париж, каза още Ергюнал Сабри.

    Оги благодари на личния си треньор Стоян Узунов, на спонсорите, на общината, на семейството си за подкрепата.

    Благодарение на кържалийци преодолях трудностите. Две години бях на резервната скамейка на националния отбор при мъжете. Треньорите ми повярваха. Готвих се усилено с месеци.Бях в добра физическа форма. За златото не ми достигна опит. Това посочи още Ергюнал Сабри-Оги.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини