Бронзово отличие за Ергюнал Сабри от Европейското в Белград,след втора фрактура и дълго възстановяване

Изображение 1 от 2

    Ергюнал Сабри участва на Европейското първенство след дълго възстановяване от травма и последвала втора фрактура на ръката, която получи по време на Републиканското първенство. Въпреки това той стигна до медалите в Белград. Оги се класира на трето място в категория до 48 килограма. Заради травмата в Белград Оги отново е играл основно с една ръка.

    “Подготовката ми не беше пълноценна понеже пропуснах в началото на годината лагера в Белмекен, пропуснах и международния турнир Странджа. Да, успях да се възстановя за Републиканското, след което обаче претърпях още една травма на същата ръка“, сподели Ергюнал пред еТВ.


    Сега усилията на Оги са насочени към спечелването на квота за олимпиадата в Париж. Това може да се случи на европейските квалификации. Той заминава на подготовка в Тайланд на 7-ми май, тъй като квалификациите ще се проведат в периода от 20-ти май до 3-ти юни.

    “Сега в момента за мен предстои най-тежката битка на годината. Ще съм в по-горна категория до 51кг. Просто се моля да имам късмет и да съм здрав и всичко да е наред. Ще играя по този начин, засега няма да се налага друга интервенция, тъй като ръката ми е зараснала, а и нямам болки“

    С бронзовото отличие от Белград, спечелените от Ергюнал медали на Европейски първенства, стават осем. Три от тях са златни.

    В Белград националите завоюваха общо 11 медала – два златни, три сребърни и шест бронзови.

    Текст и снимки:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини