След драматичен мач Ергюнал Сабри остана с бронз на Странджата

Европейският вицешампион даде всичко от себе си срещу узбекистанецаМеликузиев

Валентина ИВАНОВА

В столичната зала „София“ днес ще се изиграят финалните срещи от74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа».

Вчера при 48-килограмовите звездата на «Арда бокс» Ергюнал Сабри - Оги изигра много зрелищен мач с представителя на Узбекистан – Шодиоржон Меликузиев. Европейският вицешампион даде всичко от себе си, но в крайна сметка отстъпи драматично с 2:3 гласа и остана с бронзов медал.

В третия рунд той получи аркада след удар с глава на съперника.

Според наредбата на Федерация, дори да беше победил,Оги нямаше да може да продължи. Нещо повече - до възстановяването си не може да се качва на ринга. Това го лишава от участие в Първия кръгна републиканското първенство, който започва на 1 март в Ботевград, каза за «Нов живот» треньорът на «Арда бокс» Стоян Узунов.

Президентът на федерацията Красимир Инински и треньорите на националния отбор са доволни от представянето на кърджалиеца и го поздравиха за мъжката игра.

България завършва състезанието с 9 медала, излъчи 8 финалисти на „Странджа“. Днес в спор за златните медали излизат Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57) при жените. При мъжетедвамата български национали Уилиам Чолов и Рами Киуанще спорят за златото в категория 75 кг. Освен тях, титли ще атакуват Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57) и Радослав Росенов (60).

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини