Beijing Auto искат технологиите на Saab

От китайската корпорация Beijing Automotive Industry Corporation възнамеряват да станат миноритарен акционер в шведската компания Koenigsegg. Те обявиха, че искат достъп до технологиите на Saab в замяна на получаването на по-голямо влияние на китайския пазар.

Ръководството на Koenigsegg очаква да придобие Saab от General Motors в рамките на следващите няколко седмици.

В интервю пред изданието Wall Street Journal бившият президент на Beijing Auto, Ванг Дазонг, заяви, че ръководената от него компания имаамбицията да получи достъп до някои технологии на General Motors и в замяна да подпомогне бързото постигане на успех на Saab на китайския пазар.

От General Motors осуетиха плановете на китайците за придобиване на Opel. Междувременно ръководството на американския автомобилен производител обяви, че ще престане да подкрепя компанията Saab след нейната продажба. От General Motors продължават да се интересуват от съдбата на Opel и планират да обменят технологии с германска компания.

Ванг работи в Beijing Auto за по-малко от година, но има голям опит в автомобилната индустрия, защото от 21-годишната си възраст е започнал кариерата си в General Motors. В Китай той се изявява като спасител за относително малката компания Beijing Auto. Надява се достъпът до технологиите на Saab да подпомогне дейността на китайския автомобилен производител. От Beijing Auto вече привлякоха уволнени от General Motors служители и това се оказва успешен ход за тях.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини