Модерна лаборатория откриха в Духовното училище в Момчилград

Изображение 1 от 2


    Нов, модерен кабинет по химия, физика и биология бе открит в Духовното училище в Момчилград. Кабинетът представлява учебна лаборатория и разполага с 32 работни места и условия за пълноценна работа на всеки ученик. Новооткритият обновен кабинет може е по проект, реализиран със средства от Министерството на образованието и науката. Стойността му възлиза в размер на 23 хиляди лева.
    На откриването присъстваха кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на ОбС – Момчилград Ерсин Юмер, Венета Добрева-старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти към РУО – Кърджали, заместник-кметовете на общината Гюлюзар Исмаил и инж. Алие Ибрахим, и директора на училището Ахмед Бозов. Те станаха свидетели на демонстрации на различни лабораторни упражнения, направени от учениците на Духовното училище.
    Кабинетът е с цялостен ремонт като досегашните обикновени маси са заменени от истински лабораторни съоръжения с различни уреди за извършване на опити. Направено е и ново оборудване на измервателни уреди, интерактивни дисплеи и стъклени прибори. Обновлението включва също подмяна на ВиК и електрическа инсталация.
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини