Първите изследвани в кърджалийската лаборатория за коронавирус са медиците ни на първа линия

    Първите изследвани в новата лаборатория за тестване за коронавирус в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” са медици борещи се със заразата на първа линия.През изтеклото денонощие са взети  проби и са изследвани здравни работници от отделението за хемодиализа, както и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Той подчерта,че директорът на болницата проф.д-р Тодор Черкезов е спазил обещанието си и тества подложените на риск медици. Добрата новина е, че сред изследваните няма нито един с положителна проба, каза още д-р Кирчев.

     Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков, каза, че от 3 негови колеги са с взети проби. И трите са отрицателни. Изследван е екип,който транспортирал жена от Момчилград,за която имало съмнение за зараза. След като отминали 7 дни те са тествани за евентуално наличие на вируса в кръвта.

    Благодаря на проф.д-р Тодор Черкезов, че колегите ми са обградени с особени грижи,заради това ,че са на първа линия,подчерта д-р Атанас Митков.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини