В Езиковата гимназия правят експеримети в нова лаборатория по химия и опазване на околната среда

В най-старата гимназия на град Кърджали отвориврата новата експериментална лаборатория по химия и опазване на околната средаза реализиране на изследователския подход в обучението по природни науки. Това стана възможно благодарение на реализацията наНационална програма „Осигуряване на съвременна образователнасреда-2021“, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки“

Чрез реализирането на проекта в ЕГ“Христо Ботев“,учителите по химия и природни науки щепродължават да  отварят вратите към дебрите на природните науки, прилагайки иновативни образователни подходи при овладяването на познанието. Те са тези, които напътстват и подкрепят своите ученици  и създават умения у тях  на откриватели и победители.

 За да споделят вълнението от днешия ден сред гостите, уважили тържеството, бяхаСекретарят на областна администрация и председател на Училищното настоятелство Събина Сюлюкчиева, старши спертът по природни науки в РУО –Кърджали Али Хасан,началник отдел организационно-методическа дейност и контрол Ангелина Костова, председателят на Обществения съвет госпожа Трингова  и директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ госпожа Марияна Пеева.

Своите пожелания към присъстващите  отправи  директорът на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ г-жа Даниела Павлова с думите:Да си пожелаем новата научна лаборатория в ЕГ „Христо Ботев“ да ни даде още по-големи възможности за практическо прилагане на наученото и да превърне химията и природните науки в едно безкрайно интересно и полезно занимание.

След официалната церемония присъстващите имаха възможността да се насладят на изключително атрактивното представяне на химични опити от доц. Д-р Лъчезар Христов, преподавател в СУ „Свети Климент Охридски“, който със сигурност затвърди мнанието, че химията е и забавна, и привлекателна наука, а не само формули, таблици и сложни уравнения. Гостите получиха подаръци - сувенири, рекламни брошури и едно уникално преживяване като спомен от днешния празничен ден.

Народът е казал: „С наука към сполука!“ Открай време българинът е държал челядта му да се образова, давал е мило и драго за  просвещение, осъзнавайки силата на знанието. Откриването на лабораторията е поредното доказателство за стремежа на ръководството на гимназията и на учителите по природни науки да полагат усилия за оптимизиране и модернизиране на училищната среда, създавайки условия, отговарящи на съвременните потребности за експериментална дейност.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини