Патриарх Неофит е приет в болница

Канцеларията на Светия синод уведомява, че днес, 10 май, Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийската митрополия, в резултат на което е хоспитализиран в УМБАЛ "Софиямед". Това се казва в съобщение на Българската патриаршия във връзка със здравословното състояние на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

"При направените изследвания е установено счупване на горната част на лявата бедрена кост. След необходима подготовка ще последва медицинска интервенция. Светейшият патриарх е в стабилно състояние и се моли за чедата на Родната ни Православна църква. Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия синод на Българската Православна църква - Българска патриаршия", се казва в съобщението.

Българският патриарх Неофит е роден в София на 15 октомври 1945 година със светското име Симеон Николов Димитров.

На 24 февруари 2013 година на Патриаршеския избирателен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше избран за български патриарх и Софийски митрополит. Преди това той беше Доростоло-червенски и Русенски митрополит.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини