Стабилно е състоянието на патриарх Неофит

Рецидиви може да има, но на този момент нещата са овладени. Лечението е процес, в който участват много лекари. Той може да се възстанови към нормалните си жизнени функции и тогава ще бъде изписан.

За заболяванията няма да влизам в подробности, но това е обичайно за тази възрастова група независимо дали са патриарси, или обикновени хора.

Според медика, здравословното състояние на президента, премиера и патриарха е наблюдавано, тъй като са тримата основни в държавата. В този контекст не беше спомената председателката на парламента Цвета Караянчева.

Припомняме, патриарх Неофит бе приет в Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда в сряда следобед със симптоми, свързани с хроничното му заболяване.

Висши духовници са потвърдили, че патриархът е хоспитализиран, но също така няма причини за тревога относно здравословното му състояние.

Патриарх Неофит се чувства добре. Състоянието му е стабилно.

Това съобщи проф. Николай Младенов от столичната болница, където е приет на лечение българският духовен глава. Патриархът е в интензивния сектор.

Лекарят обясни, че всеки човек, който носи определени заболявания те се обострят понякога. Тази сутрин патриархът е разговарял и е пил кафе с медиците.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини