Защо се връщам тук?

Повече за пътя към успеха и завръщането в училище от Борис Гичев, бивш възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“

На изключителна популярност се радват срещите с бивши възпитаници на първата гимназия в Кърджали. Този маратон от срещи с успешни ботевци е част от стоте инициативи, свързани с честванията на вековния юбилей.

С пролетно настроение и много положителни емоции премина срещата между ученици, проявяващи интерес към IT технологиите и Борис Гичев.Той завършва ЕГ „Христо Ботев“ през 2008 г. с отличие. През 2015 завършва Транспортно строителство в УАСГ , но разбира, че нещото което го удовлетворява е решаване на проблеми с помощта на технологии и подобряване на работни процеси. Завършва успешно тренировъчния лагер на IT Talents. Работи няколко години в Upnetix. След няколко години, през които програмира и подобрява процеси за финландска компания разбира, че нищо не може да замени разходките в Родопите и звукът на родопската гайда; както и че няма по-голямо удовлетворение от това да работиш за себе си. Преди две години основава BFlow със седалище в сърцето на любимите Родопи – гр. Девин.  За него светът е без граници. Клиентите му са от цял свят, а и част от екипа му е с международно участие.

Презентацията на Борис предизвика интереса на присъстващите ученици и учители в залата. След представяне на дейността и спецификата на работа на фирмата му, съвсем непринудено Борис започна дискусия с младежите. Той отговори на основния въпрос от представянето си, а именно защо се връща тук? Отговорът сякаш бе очакван, но много ценен за младежите, устремили поглед към света. „Връщам  се тук, в моята гимназия, за да ви кажа, че няма по-хубаво място от родния дом. Няма по-ценни уроци от тези, които научих в гимназията. Учете и гребете знания от вашите учители с пълни шепи. Тук се научавате, че светът е без граници, стига да знаеш и да можеш да общуваш както на родния си, така и на чужди езици. Тук вие разбирате най-ясно, че за успеха са необходими знания, усилия и постоянство.“

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини