Районният съд в Кърджали организира Ден на отворените врати на 25 март

Районен съд – Кърджали организира „Ден на отворените врати”,който ще се състои на 25 март 2022 г. (петък) от 13:00 часа в Съдебната палата на адрес: гр.Кърджали, бул. „Беломорски“ № 48.

По този повод в съдебна зала № 1 на Районен съд – Кърджали ще бъде проведен симулативен наказателен процес, разигран от магистрати и съдебни служители.

Каним граждани, ученици, студенти и журналисти, при интерес да посетят съда при следния КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЕТО:

I. В Съдебната палата на адрес: гр. Кърджали, бул. „Беломорски“ № 48 съдебна зала № 1 на Районен съд – Кърджали, от 13:00 ч. ще бъде разигран симулативен наказателен процес от магистрати и служители, в присъствието на ученици от СУ „Петко Р.Славейков“ – Кърджали.

II. В Съдебната палата на адрес: град Кърджали, бул. „Беломорски“ № 48, в Деня на отворените врати, желаещите могат да посетят Районен съд – Кърджали и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, касаеща съдебните процедури, работата и функциите на съдебните служби. Гостите на Открития ден имат възможността да разгледат различните служби, деловодства и регистратура, да наблюдават технологията и разнообразието от предоставяните съдебно-административни услуги, да получат отговори на въпроси, свързани с организацията на работата в съда, със статута на съдиите и на съдебните служители, с резултатите, с проблемите и постиженията в процеса на правораздаване.

Районен съд – Кърджали се включва и през 2022 г. в инициативата „Ден на отворените врати”, която инициатива тази година се провежда под надслов „Открито за съдебната власт“ и е насочена към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини